Yerden Isıtma Şap Kalınlığı

Yerden Isıtma Şap Katmanı

Yerden ısıtma sistemi için şap katmanı hakkındaki tüm sorular. Minimum şap derinlikleri ve kuruma süreleri için önerilerimizle birlikte en yaygın sorulardan bazılarını paylaşmanın yararlı olacağını düşündük.

Yerden ısıtma için minimum şap derinliği nedir?

Sulu yerden ısıtma sistemleri için minimum şap kalınlığı 3.5 cm olması gerekmektedir. Yerden ısıtma sistemleri şap katmanında en çok yapılan yanlışlardan şap görevini üstlenmiş işçi sınıfının veya firmanın kalın cm şap atmasıdır. Hadi hep beraber fazla şapın yerden ısıtma sistemini nasıl etkilediğini okuyalım.

Şap derinliği yerden ısıtmayı nasıl etkiler?

Yerden ısıtması yapılmış bir mülk için 6cm lik bir şap kalınlığını geçmemek en iyisidir. Ek şap derinliği, yerden ısıtma sisteminin ısınmak için daha fazla çalışması gerekeceği anlamına geldiğinden, bunun mülkün şap derecelendirmesi üzerinde bir etkisi olacaktır. Şap yerden ısıtma sistemlerinin ısınma ve soğuma süreleri birbirine benzerdir. Bunun ne kadar süreceği su sıcaklığına, yalıtım miktarına ve seçilen zemin kaplamasının (granit, seramik, parke) direncine bağlıdır, örneğin fayanslar en hızlı şekilde ısınır. Şap kullanan ve bir kazan tarafından çalıştırılan tipik bir yerden ısıtma sisteminin ısınması yaklaşık bir saat sürer.

Zemin kaplaması yapılmadan önce şapın kuruması ne kadar sürer?

Yerden ısıtma şapını kurumaya bırakmanız gereken minimum süre, kullandığınız şapın tipine bağlıdır.

Yerden ısıtma için elle karıştırılmış şap

Elle karıştırılmış şap için önerilen kuruma süreleri, ilk 50 mm için mm başına 1 gün, daha sonra 50 mm’nin üzerindeki her mm için mm başına 2 gündür. Bu nedenle, bir yerden ısıtma şapı için önerilen kuruma süresi 30 -60 gündür.

Pratikte, elle karıştırılmış yerden ısıtma şaplarını bırakmak için 4 hafta makul bir minimum kuruma süresidir.

Sıvı (kendiliğinden yayılan) şap

Yerden ısıtma sistemi üzerine sıvı şap kullanılarak kuruma süreleri önemli ölçüde azaltılır . Minimum şap kalınlığı daha az olmakla kalmaz, aynı zamanda sıvı şap daha iyi kuruma özelliklerine sahiptir ve nem gidericiler kullanılarak kurutulabilir.

Yerden Isıtma Sulu Şap, Yerden ısıtma şap kaç cm olmalı, Yerden ısıtma sulu şap kullanımalı mı?, Kuru şap ve yerden ısıtma, Şap kaç cm olmalı zeminden ısıtma

Isı Enerji Mühendislik firmasının önerdiği özel yerden ısıtma şapları var mı?

Sıvı şapın yoğunluğu, aynı zamanda iyi bir ısı iletkeni olduğu, boru etrafındaki ısı transferine yardımcı olduğu ve verimliliği arttırdığı anlamına gelir. Bu, yerden ısıtma sistemini bir ısı pompasıyla birleştirirken özellikle iyidir – sisteminin termal çıktısını en üst düzeye çıkararak, ısı pompasının daha düşük bir sıcaklıkta çalışmasına izin vererek Performans Katsayını (CoP) iyileştirir.

Yerden ısıtma şapı altında yalıtım gerekli midir?

Yalıtım, yerden ısıtma için çok önemli bir husustur . Aşağı doğru giden ısıya direnmek için yerden ısıtma borusunun altında daima yalıtım olmalıdır . Beklediğiniz gibi, yukarı ve odaya akmak için mümkün olduğunca fazla ısıya ihtiyacınız var. Isı Enerji firmamız folyosuz strafor kullanıldığı zaman kuru şap ve folyolu strafor kullanıldığı durumlarda ise sıvı kendiliğinden yayılan şapı tavsiye etmektedir.
 

Yalıtımın zemindeki konumu da önemlidir. Geleneksel olarak, yalıtım döşenir ve üzerine beton bir levha dökülür. Yerden ısıtmada, levha, ısıtılacak malzeme kütlesinin daha az olması için mümkünse yalıtımın altında olmalıdır.

Yalıtımın bu şekilde konumlandırılması, yerden ısıtma tepki sürelerini iyileştirir ve aşağı doğru ısı kayıplarını azaltır. Bu şekilde belirtilen yapıya sahip olmak, ısıtma tasarımı sürecinde izin vermek zorunda kalmaktan çok daha kolaydır.

Yerden ısıtma sistemi kurulurken mümkünse tüm dış duvarlarda ek yalıtım kullanılmalıdır .

Yerden ısıtma sistemi herhangi bir zemin alt tabakasında kullanılabilir mi ve dikkate alınması gereken noktalar nelerdir?

Isı Enerji Mühendislik, her tür projeye uygun geniş bir yerden ısıtma sistemleri yelpazesi sunar. Sistem seçimi genellikle genel bina yapısından etkilenir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:

  • Zemin alt yapısı
  • Mevcut yükseklik oluşumu
  • Herhangi bir ağırlık kısıtlaması
  • Gerekli yerden ısı çıkışı
  • akustik gereksinim
  • Kiriş aralığı (varsa)

Performans gösteren bir çözümün anahtarı, yapıya uygun doğru Isı Enerji Mühendislik firmasını seçmektir. Örneğin, kiriş ve blok zeminden oluşan katı bir beton üzerine kum ve çimento veya sıvı şap veya asma ahşap kirişli zemin arasında kaplamalı bir yerden ısıtma sistemi. Hangi sistemi seçeceğinizden emin değilseniz, Isı Enerji firmamızın ücretsiz ekspertiz ekipleri evinizi ziyaret edebilir ve sizin için en iyi tipi seçmenize yardımcı olabilir.

Yerden ısıtma sisteminde şap derinlikleri ve kuruma süreleri gibi yerden ısıtma şapı hakkında hala sorularınız mı var?

Güler yüzlü müşteri destek ekibimizle iletişime geçin veya 0212 546 91 69 numaralı telefondan bizi arayın.

Değerlendirme
5/5
Başa dön